21.05 Festiwal Kulinarny SMAKI AZJI I PACYFIKU


Muzeum Azji i Pacyfiku zaprasza na drugą edycję FESTIWALU KULINARNEGO "SMAKI AZJI I PACYFIKU", przybliżającego różne tradycje kulinarne Wschodu.
Podczas festiwalu będzie można posmakować potraw i przysmaków azjatyckich, m.in. z Indii, Nepalu, Tajlandii, Japonii, chin, Libanu, Syrii, Iranu, Afganistanu i Turcji. Na licznych stoiskach będzie można znaleźć szeroki wybór herbat, przypraw, słodyczy i wielu różnych produktów spożywczych z Bliskiego i Dalekiego Wschodu, Australii i Oceanii. Festiwalowi będą towarzyszyły prelekcje i warsztaty kulinarne.

Festiwal odbędzie się w sobotę 21 maja 2016, od 11.00 do 20.00.
Muzeum Azji i Pacyfiku, ul. Solec 24 w Warszawie
Wstęp wolny.
Więcej informacji: https://www.facebook.com/events/558937174284620/

Partnerzy:
Kolektyw Asian Food Foundation
Studia podyplomowe "Kultura kulinarna" 

Organizator: Karolina Krzywicka, kustosz MAiP
kontakt: karolinakrzywicka@muzeumazji.pl

Aktualna lista stoisk:
1. Herbaty z Chin - Sunrisetea
2. Kuchnia afgańska - restauracja Szafran
3. Słodycze tureckie - Ottomańska Pokusa
4. Namaste India - restauracja indyjska
5. Kuchnia libańska - restauracja Fenicja
6. Herbaty ze Sri Lanki
7. Smaki Orientu - produkty spożywcze z Turcji
8. Kusmi Tea
9. Przyprawy i produkty spożywcze z Iranu - PersPol
10. Przyprawy i produkty spożywcze z Indii - Little India
11. Kuchania wegańska - Om Cafe
12. Produkty spożywcze i słodycze z Bliskiego Wschodu - sklep śródziemnomorski Fenicja
13. Herbaty ajurwedyjskie - Bombay Bazaar
14. Kuchnia syryjska
15. Herbaty japońskie - Matcha
16. Przekąski i produkty spożywcze z Iranu - Ambic
17. ONGGI Restauracja Koreańska
18. Aroy! Aroy! Tajska kuchnia
19. Pacific Kai - produkty spożywcze z Australii, Nowej Zelandii i wysp Pacyfiku
20. Galeria Amaranth - porcelana i ceramika z Chin
21. Soti Natural - zielona herbata
22. MarokoArt - naczynia i ceramika z Maroka
23. Homenjoy - ceramika z Turcji
24. Kuroneko - przysmaki kuchni japońskiej